Акційна пропозиція на Євро-Ленд(Нертус) – препарат аналогічної дії препарату Євро-Лайтнінг(Басф)

Гербіцид системної та ґрунтової дії для знищення однорічних дводольних та злакових бур’янів у посівах соняшнику (сорти, стійкі до речовин групи імідазолінонів)

Діюча речовина: імазамокс, 33 г/л; імазапір, 15 г/л 
Форма випуску: розчинний концентрат   Тарна одиниця: каністра, 5 л

Виробник: Петерс енд Бург Лтд, Угорщина

Основні переваги гербіциду

  • Системна та ґрунтова дія для знищення однорічних дводольних та злакових бур’янів в посівах соняшнику (сорти, стійкі до речовин групи імідазолінонів).
  • Боротьба з практично усіма расами вовчка в посівах соняшника.
  • Довготривалий період дії та контроль нових сходів бур’янів в посівах соняшника .

Механізм дії

Діючі речовини препарату проникають в бур’яни як через пагони і листя, так і через кореневу систему з грунту. Вони транспортуються по флоемі та ксилемі до точок росту, де порушують процес синтезу амінокислот, що призводить до затримки розвитку, відмирання точок росту і подальшої загибелі чутливих бур’янів.

Ознаки гербіцидної дії

Візуальні ознаки проявляються у вигляді хлоротичного та антоціанового забарвлення органів рослин. Ріст буря’нів при застосуванні препарату призупиняється вже через кілька годин після обробки; візуально ознаки дії гербіциду після його застосування можуть не проявлятися. Повна загибель буря’нів настає через 3–6 тижнів після обробки.

Перелік основних бур’янів, чутливих до дії препарату

Амброзія (види), березка польова, гірчак березковидний, гірчиця польова, нетреба звичайна, рутка лікарська, зірочник середній, канатник Теофраста, лобода біла, молочай (види), вівсюг, осот жовтий, осот рожевий (осот польовий), грицики, пасльон чорний, жабрій звичайний, підмаренник чіпкий, просо куряче, просо (види), пирій повзучий, редька дика, ромашка (види), мишій (види), щириця (види), талабан польовий.

Рекомендації щодо застосування

Препарат вносять лише наземним обприскуванням, під час обробки слід уникати перекриття смуг внесення.

Норма витрати робочого розчину

Норма витрати робочого розчину становить 200–300 л/га. У разі підвищеної густоти стояння рослин і/або великій кількості рослинних решток норму витрати робочої рідини слід збільшити.

Регламент застосування препарату

Культура Шкідливий об’єкт Норма витрати препарату, л/га Час обробки
Соняшник Однорічні дводольні і злакові бур’яни 1,0–1,2 Обприскування у фазі 4 листків культури та на початкових стадіях розвитку бур’янів

 

Приготування робочого розчину

За умов використання занадто м’якої води для приготування робочого розчину слід застосовувати мінімальну дозу гербіциду — 1 л/га.

Фаза розвитку культурних рослин

На соняшнику препарат може застосовуватись у фазі 2–8 листків, проте оптимальною є фаза 4–6 листків. Із метою ефективного контролю вовчка слід застосовувати Євро-Ленд у фазі 2–4 справжніх листків культури.

Фаза розвитку буря’нів

Фаза до 4 справжніх листків для однорічних дводольних і фаза 2–3 листків для злакових бур’янів. За високої засміченості видами амброзії рекомендована до застосування фаза від появи сім’ядоль до 2 справжніх листків бур’яну.

Погодні умови

Температури повітря від +10 до +22 ˚С є оптимальними в період застосування препарату. Температури, нижчі за +10 ˚С  та вищі за +25 ˚С, уповільнюють в рослинах бур’янів процеси метаболізму. За стресових умов для розвитку рослин соняшнику (низькі температури, посуха, перезволоження) можливе зниження ефективності дії препарату проти бур’янів. Дощ навіть через 1годину після внесення препарату не знижує його ефективності. Ефективність дії у досить значній мірі залежить від наявності та кількості доступної вологи у ґрунті.

Фактори впливу на післядію та обмеження у сівозміні

Фактори, що мають вплив на мікробіологічну активність, впливають і на ступінь розпаду препарату. Ґрунтові фактори: тип, структура, вологість, температура та рН. Мінімальна кількість вологи для підвищення мікробіологічної деградації діючої речовини — 200 мм. Розпад посилюється при кількості вологи, наближеній до величини повної ґрунтової вологоємності.

Післядія Євро-Ленду посилюється зі зниженням рН в ґрунті. Чим нижче рН, тим вище ризик післядії. Якщо між застосуванням препарату та висівом наступної культури випало недостатньо опадів, розпад гербіциду в ґрунті може бути неповним, як було зазначено вище. Недостатня кількість опадів для вирощування культури тягне за собою недостатній мікробний розпад діючої речовини.

Температури, нижчі за +10 ˚С, уповільнюють мікробіологічну активність; як наслідок, мікробіологічний розпад гальмується. Тривалий період аномально низьких температур також може уповільнити розпад цього гербіциду та збільшити ризик для наступної чутливої культури в сівозміні.

Важливо враховувати всі ці фактори до і після застосування гербіциду.

Вирощування інших культур після застосування препарату

Після застосування гербіциду Євро-Ленд через певний час можна вирощувати інші культури. Орієнтовний період часу, після якого можна вирощувати інші культури:

без обмежень — сорти та гібриди соняшнику, ріпаку, кукурудзи, стійкі до гербіцидів системи Чисте Поле®;
4 місяці — пшениця, жито;
9 місяців — кукурудза, ячмінь, овес, рис, соняшник, соя, горох, боби (за рН ґрунту менше 6,2);
11 місяців — сорго;
18 місяців — овочі, картопля, гречка, просо;
24 місяці — цукровий та кормовий буряк, ріпак.

Фактори, що впливають на рівень стійкості гібридів соняшника до гербіциду

В окремих випадках після застосування гербіциду спостерігається затримка росту рослин та/або зміна іхнього кольору. Цей ефект може бути виражений сильніше, якщо рослини соняшнику знаходяться під впливом стресових факторів навколишнього середовища (низькі температури, сильна посуха, перезволоження). Як правило, нормальний ріст та зовнішній вигляд рослин відновлюються впродовж 1–2 тижнів.

Сумісність з іншими речовинами

Не застосовувати добрива в баковій суміші з Євро-Лендом, оскільки це прискорює надходження гербіциду в культурні рослини та може призвести до іхньї токсикації. Не застосовувати гербіциди інгібітори ALS (сульфоніл-сечовини тощо) та інсектициди з групи фосфорорганічних сполук.

Застереження

Гербіциди суцільної дії (гліфосати) вносити не раніше, ніж за 2 тижні до посіву соняшника. Не вирощувати соняшник за технологією Чисте поле®, якщо інгібітори ALS використовувалися на попередній культурі

Акційна пропозиція діє до 26.12.2016!

Акційну ціну Ви можете дізнатись у менеджерів компанії!